keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Retrokimara syyskuun alun kunniaksi!

Syksyn lähestyessä kirppiksiltä on tarttunut kouraan enemmän tai vähemmän retroa kamaa. Kohta pitää alkaa himmailemaan ettei koti näytä aivan 70-luvulta repäistyltä! Enemmittä löpinöittä itse retroroiniin.

Finelin punainen retrolakana 1,5€, vihreä kukkalakana 3,80€

Värikkäät kukkakuosit ovat ihan mun lemppareita. Mitä retrompi sen parempi. Punaisen lakanan olen ostanut joskus 7-vuotta sitten 1,5€ hintaan. Vasta hetki sitten huomasin sen olevan Finelin mallistoa. Tuon pehmoisempaa pussilakaa saa etsiä!
Keltainen lakana on äitini vanha, ei muistanut äippä mistä se on aikoinaan hankittu.
Vihreän kukkalakanan ostin Kouvolan Fida-kirpputorilta. Hintaa oli 3,80€

Korituoli saatu lahjoituksena
Mikäli löydän kirpputoreilta vanhoja aikakauslehtiä kohtuu hintaisina, otan ne matkaan. Erityisesti vanhat Kotiliesi-lehdet Martta Wendelinin kuvittamin kansin ovat mielestäni vallan hurmaavia. Näitä lehtiä ei kuitenkaan kovinkaan usein löydä mitenkään erityisen hyväkuntoisina, tai sitten jos löytää, hinta huitelee oman budjettini yläpuolella. Nämä lehdet löysin Kuusaan kirppikseltä 3€/kpl. Toinen on vuodelta 1933, toinen 1939. 

Kotiliesi lehdet 1939 & 1933 á 3€

 Harvemmin ostan kirjoja, mutta tämä opus oli sen verran kiehtova (ja halpa), että päätin hetken mielijohteesta sen napata mukaani. Finland in Pictures - Suomi kuvina (1947) on täynnä kuvia 1940-luvun Suomesta, mitkä ainakin omasta mielestäni ovat varsin mielenkiintoisia. Esimerkiksi kuva Mannerheimintieltä, Helsingin ytimestä, on nykyisin aikamoisen erinäköinen kuin vuonna 1947.

Finland in Pictures - Suomi kuvina 3,50€

Sorruin jälleen kerran vanhaan paheeseeni, kahvipannuihin. Lahdesta lähti matkaan Ester Tomulan suunnittelema ruusukuvioinen kahvipannu. Nuppi ei ole alkuperäinen mutta ei haittaa. Olen tätä pannua pyöritellyt monesti käsissä, mutta nyt vasta osui sopiva kohdalle. Hintaa ei ollut kuin 8€. Toinen pikkupannu on puolalaista tuotantoa, mutta erittäin söötti ja mikä tärkeintä - punainen!

Ruusupannu 8€ puolalainen punainen pikkupannu 3€

Yhtään en enempää juomalaseja tarvitsisi, mutta kun halvalla sai! Riihimäen lasin valmistamat Hertta-lasit muistuttavat itseäni mummolasta, joten eihän niitä voinut olla ottamatta kun hintaa oli 0,20€/kpl. 

5 kpl Hertta-laseja yht. 1€
Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä pienimmät löytöni. Vanhat puiset tulitikkuaskit ovat täysin priimakuntoisia ja avaamattomia. Ilmeisesti nimetön keräilijä oli päättänyt luopua kokoelmastaan, sillä näitä oli pieni salkullinen mistä oli varaa valita suosikkinsa. Mukaani lähti kolme tikkuaskia, joista yhden aion antaa isälleni. Hän keräsi 1950-luvulla tikkuaskien etikettejä kuten monet muutkin pojat tuohon aikaan. Kaikeksi onneksi hänen kokoelmansa ovat säilössä ja tuossa kyseisessä vihkossa on lähes 500kpl erilaisten tulitikkuaskien etikettejä. 

Tulitikkuaskit 1950-luvulta á 0,70€

Wanhoja tulitikkuaskien etikettejä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti