tiistai 3. helmikuuta 2015

His's Master's Voice - vinyylit ja värikkäät mummot

Alkuvuoden kirppistelyt ei ole oikein tuottaneet suuria ahaa-löytöjä. Eilen kuitenkin pyörähdin Myllykoskella kirppistelemässä ja löysin hyvin sekaisen, mutta kiinnostavan pöydän Heikunkeikun kirpparilta. Pöytään oli kannetty kaikenmoista retroroinaa aina televisioista lähtien ja joukosta nappasin nämä kaksi His Master's Voicen vinyyliä. Oikein kunnon savikiekkoja. Molempien kunto ei ollut mikään parhain, mutta molemmat olivat ainakin toiselta puolelta vielä suht siistin näköisiä. Menevät vielä seinälle tai teen näistäkin penkkejä, ei voi tietää vielä. Sen verran näitä googlailin, että jos olisivat ihan priimakuntoisia, niin arvoakin olisi sen kolminumeroisen markan verran. Nyt nämä olivat 50senttiä kappale. Hauskaa oli, että alkuperäiset kannetkin olivat mukana.

His Master's Voice. Concerto in D Major - OP. 61. (Beethoven)

His Master's Voice. Valse Triste - Kuolema. (Sibelius)

Alkuperäiset kannet, hieman on näihinkin ajan hammas purrut.

Oon aina ollut tykästynyt tuohon HMV:n logoon, joten nämä vinyylit olivat ihan hauska löytö. Aiemmin meillä on ollut vain uus retrona peltinen kortti, jossa tuo kyseinen logo komeilee. Tämänkin joskus aikoinaan kirppikseltä nappasin 50sentin hintaan. 

His Master's Voice peltikortti

Toinen löyty samaisesta sekaisesta retropöydästä oli tämä vanha hedelmätaulu. En oikein tiedä mikä tässä viehätti, tuli vähän mummola mieleen. Sen verran tästäkin otin selvää, että tekijä on Robert Furber ja kuva on piirretty 1700-luvulla. Tämä on tietysti pahvinen kopio, mutta jotain tässä oli mikä kiinnosti. Hintaa oli tällekin jäi vain vaivaisest 50senttiä.



 Sen jälkeen kun muutin pois kotoa oon alkanut hiljalleen tykästymään värikkäisiin yksityiskohtiin sisustuksessa. Tämän oivallettuani, lapsena saadut maatuskanuket ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Vanhempani ovat reissanneet Venäjällä todella paljon ja sain heiltä kerran tuliaisena suuren maatuskan, jonka sisällä oli kaiken kaikkiaan 8 nukkea. Nyt nämä värikkäät mummot koristavat meidän olkkarin mustaa hyllyä, josta ne oikein pomppaavat näkösälle. 

Värikäs mummukka rivistö.

Toinen maatuska-aiheinen kapine löytyy makkarista sängyn päältä. Löysin tämän maatuska-viltin Kouvolasta Sinooperin loppuunmyynnistä. Alkuperäinen hinta oli 10€ mutta sopivien alennuksien jälkeen sille jäi hintaa 3€. Viltti on todella iso ja pehmoinen, muutamaan kertaan olen miettinyt pitäisikö tästä askarrella ihan päiväpeitto mutta toistaiseksi tuo on toimittanut ihan torkkupeiton virkaa. 

Maatuska viltti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti