sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Punaista retroa monessa muodossa

Alkuvuoden kirppistelyt on olleet kyllä aikamoisia lässähdyksiä ainakin omalta osaltani. Suurin pettymys oli ehdottomasti Lahti, jossa kiersin Launeen alueen kirpparit löytäen.. en yhtikäs mitään. Kirppistelyvuosi 2015 ei ole tosiaankaan lähtenyt kummoisesti liikenteeseen. Jotenkin tuntuu, että suurin kirppishypetys alkaa olla ohitse, mikä näkyy selvästi myyntipöytien tyhjyytenä myös niillä kirppareilla, joissa on ennen ollut pöydät täynnä tavaraa. Ainakin Kouvolassa ja Järvenpäässä tuntuu olevan todella paljon tyhjiä pöytiä myös niillä parhaimmilla kirppareilla.

Muutaman löydön olen onnistunut tekemään vaikka todella monta turhaa reissua on tullutkin tehtyä. Oma lempparilöytö on ehdottomasti Finelin 2l punainen emalipannu. Tämä löytyi Mäntsälästä kirpputori Aurinkoisesta 10€ hintalappu kyljessään. Nyt kotoa löytyy kaksin kappalein Finelin kahvipannuja, molemmat samalta kirpparilta löydettyjä. Pienemmän pannun löysin apauttiarallaa vuosi sitten 7€ hintaan. 



Toinen löytö kirpputori Aurinkoisesta oli tämä vanha puinen nuken kehto. En todellakaan tiedä mitä käyttöä tälle vielä keksin, mutta kehto oli sen verran symppis etten voinut jättää sitä ostamattakaan. Kokoa kehdolla on 50cm x 50cm. Kehto on selvästi omatekoinen mikä viehätti tätä ostajaa. Hintaa tälle puiselle aarteelle tuli 10€.


Aurinkoiselta tuli löydettyä vielä hieman muovista truu-retroa, ei tosin suomalaista tällä kertaa. Kyseessä on tanskalaisen Nils Johanin Sally - purkki. Joskus näitä olen käsissäni pyöritellyt, mutta nyt purkki lähti ihan kotiin asti. Ostamani purkki on lähes iskemätön ja hintaa oli 3€. 


Olen joskus aiemminkin maininnut ostavani aina Waechtersbach-astioita kirppareilta jos vain sopuhintaan osuu vastaan. Useimmiten tarkkailen sydänastioita, mutta nyt lähti polka dotts matkaan. Tämä kuppi kustansi 0,50€ ja sille löytyy kotoa jo vastaavanlainen pari. Kohtahan tässä pitää alkaa koko astiastoa keräämään.

Polka dotts
 Nykyisessä asunnossa on asuttu jo yli puoli vuotta, mutta silti täältä puuttui vielä valaisin ruokapöydän yläpuolelta. Bongasin Anttilan mainoksesta näitä retrovintagehilipatipippaa valaisimia, joita oli montaa eri sorttia. Tämä kyseinen lyhtymalli oli erityisesti omaan mieleeni, joten nyt se valaiseepi meidän keittiötä. Erityisesti pidän kuvioista, jotka lamppu valaisee keittiön kattoon päällä ollessaan.



Loppuun vielä kuva muistutuksena siitä, millaiselta tasan kuukausi sitten näytti. Kyllä se kevät sieltä vielä tulloo!

2 kommenttia:

  1. Hyvän värisiä löytöjä. Piti kurkata omienkin punaisten pannujen pohjat, kun olen ne joskus erittäin halvalla ostanut vain värin takia, toisessa luki finel.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Kiva että sieltäkin löytyi punaisia aarteita. Minusta nuo punaiset pannut on kyllä eri symppiksiä. Ei haittaa vaikka niitä onkin kaksin kappalein :)

      Poista