maanantai 4. elokuuta 2014

Facebookin kirppisryhmät from Hell

Seurailen melko aktiivisesti monia Facebookin kirppariryhmiä eri alueilta. Jokaisessa on vähän eri agenda. On eri ryhmät lahjoittamiselle, huonekaluille, rokkivaatteille yms. Itsekin olen näistä ryhmistä tavaraa löytänyt ja melkoisen edullisestikin. Kauppa käy ja porukka hymyilee. 

Yksi asia vaan tuntuu yhdistävän näitä jokaista ryhmää; aivan sekopäiset ylläpitäjät, jotka pääsevät natseilemaan mitä typerimmillä sääntömuutoksilla tämän tästä. Alkuun asia ärsytti itseänikin, mutta nykyisin se vaan naurattaa. Parasta hupia on seurata kilometrin pituista väittelyä uudesta sääntömuutoksesta, jossa ei oikeasti ole mitään järkeä. Onko sillä oikeasti mitään merkitystä onko vaihdossa annettavan kahvipaketin hinta 4e vai 5e? Tämäkin väittely löytyy eräältä nimeltämainitsemattomasta kirppisryhmästä. 

Lähes jokaisesta kirppariryhmästä löytyy ensimmäisenä nälkävuoden mittainen sääntölista, joka on maustettu ISOILLA KIRJAIMILLA JA HUUTOMERKEILLÄ!!!!!! Niin että hauskoja vaihtokauppoja vaan teillekin. Sitten jos joku kehtaakaan kyseenalaistaa jotain sääntöä, vastaus on yleensä tätä luokkaa: "ME OLLAAN YP, ME PÄÄTETÄÄN!!!!"

Voi jumankauta ei helvetti.

En väitä, että kaikki säännöt olisivat aivan tuulesta temmattuja, mutta rajansa kaikella. 

Yksi typerimmistä säännöistä, joihin kyseisissä ryhmissä oon törmännyt oli se, kun kiellettiin kommentoimasta tuotteiden hintaa. Jos joku myy paskaa kamalaan ylihintaan, niin miksei sitä saisi kommentoida? Voihan kyseessä olla väärinkäsityskin josta myyjä on täysin tietämätön. 

Oon pistänyt myös merkille, että samat tyypit ylläpitävät montaa samankaltaista kirppisryhmää. Ehkä toisilla on vaan vähemmän sisältöä elämässään kuin toisilla? Oli miten oli, varsin surkuhupaisaa ääksöniä nämä ryhmät näyttävät olevan pullollaan. 

Lopuksi vielä esittelen parhaimman löytöni kyseisistä Facebook-ryhmistä. Parisängyn bongasin kolmisen vuotta sitten. Hintaa oli huimat 0€. Vanhaan kämppään tämä ei mahtunut, joten kuluneiden vuosien aikana tämä peti majaili anoppilan autotallissa. Nyt kun sen viimeinkin sai kasattua, niin sehän oli hienompi kuin mitä muistinkaan!


Ei piä ottaa elämää niin vakavasti, ei edes siellä kirppisryhmissä! Peace and lööv ihmiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti