keskiviikko 13. elokuuta 2014

Tein itte ja säästin! Vinyylien uusiokäyttöä parhaimmillaan.

Tykkään väsäillä juttuja. Tuo "juttuja" sisältää melkoisen monta asiaa, kuten kutomista, maalaamista, askartelua, ruuanlaittoa, vaatteiden tuunausta yms. Nyt oon innostunut myös huonekalujen entisöinnistä kun viimeinkin on tilaa minne niitä huonekaluja laittaa. 

Viimeisin piperrykseni koostuu puisista pinottavista penkeistä. En muista mistä idean aikoinaan nappasin, mutta tykästyin näihin heti. Missään en näitä ole nähnyt myytävän, joten "tein ite ja säästin"-emäntä kävi toimeen. 

Penkit sain opiskelukaverilta vaihdokkina suklaalevyyn. Kalustemaali K-raudasta (n.18e), vinyylit kirpparilta 0,30€/kpl ja liima löytyi omasta varastosta. Hitusen hioin penkkejä jotta vanha lakka muuttuisi rosoisemmaksi. Sitten vaan pari kerrosta maalia pintaan, vinyylit liimalla penkkiin ja valmista tuli! Ihan kivat tuli vaikka itte sanonkii. Ei tartte vieraiden istua lattialla. 
Ennen

Jälkeen
Toinen kyhäelmäni, joka ei kylläkään liity mitenkään kalusteiden tuunaukseen vaan vinyyleihin, löytyy meidän portaikosta. Uudessa kämpässä on tosiaan kaksi kerrosta ja portaiden korkea seinä näytti meikäläisen silmään todella tyhjältä. Mikäpä siihen paremmin kävisi kuin Elvari ja vinyylit. Usutin poikaystävän keikkumaan tikkailla ja naulailemaan tavarat sinne minne pyysin ja vihdoin sai meidänkin tyhjä seinä hieman uutta ilmettä. 

Tuo Elvari juliste mulla on ollut jostain 13-vuotiaasta lähtien. Vinyylit on tulleet lahjoituksina sieltä ja täältä.
Läheltä

Kaukaa

Loppuun vielä pieni yksityiskohta meidän keittiöstä sekä parit kirpparilöydöt. Keittiöstä löytyy saareke, jonka keskellä on tolppa. Jotain hassunhauskaa piti meikäläisen siihenkin keksiä, joten läiskin yhdestä kirjasesta leikkaamiani postikorttikopioita koko tolpan täyteen. En jaksanut ottaa joka suunnasta kuvaa, mutta yhteensä nuita kortteja taitaa olla melkein 50. Itseäni nuo tekstit ainakin huvittavat. 

Ran into my ex.. Put it in reverse & hit him again.
Nämä löydöt tuli tehtyä Mäntsälän Aurinkoinen sekä Aarreaitta kirppareilta. Pöytälamppuja oli kaksi ja hintaa 3€/kpl. Korutelineen nappasin pöydästä, johon oli läiskäisty -50% lappu. Tutkailen yleensä puolenhinnan pöydät normaaliakin tarkemmin. Useimmiten -50% hinnoista laitetaan siinä vaiheessa kun pöytävuokra on loppumaisillaan ja ihan tosissaan halutaan vain kaikesta eroon. Silloin pöydästä saattaa löytää jotain arvokkaampaa aivan pilkkahintaan. 
Varjostin on todellisuudessa tummanpunainen, kuva hieman vääristää. 
Koruteline 1,5€
Täytyy vielä lopuksi todeta, että on kyllä todella hidasta palvelua Hobby Hallilla. Pari viikkoa sitten saapui vitriini, jossa oli viallinen osa. Soitin heti asiakaspalveluun ja kerroin tilanteen. Sieltä luvattiin uusi osa piakkoin. Eipä ole vielä näkynyt vaikka peräänkin jo soittelin. Ärsyttävää kun ison vitriinin osat ovat levällään pitkin keittiötä. Jos ei ensi viikkoon mennessä ala kuulua niin niin.. Alennuksia odotellessa!

1 kommentti:

  1. Kiitoksia! Miellyttävät kyllä ittiäkin kovasti. Idean saa toki varastaa, nuo on todella helpot tehdä. :)

    VastaaPoista